Регистрация

Агнешки ребърца на скара или фурна

Агнешки ребърца на скара или фурна
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2510

Мариновано агнешко с подправки и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 кг агнешки ребра с месце по тях
  • 6 с.л. зехтин
  • 6 скилидки чесън
  • 1 с.л. горчица
  • 6 с.л. соев сос
  • 2 с.л. сух риган

Начин на приготвяне:

1. Разрежете агнешките ребра на парчета от по 3-4 ребра.

2. В голяма купа смесете зехтина с намачкания чесън, соевия сос, горчицата и ригана. След това овъргаляйте добре парчетата в соса и приберете в хладилник за 1 час или цяла нощ.

3. Маринованите ребра запечете на скара, грил или грил тиган. Друг вариант е да ги подредите в голяма тава, застлана с хартия за печене и да готвите на фурна. Тогава можете да увиете с флио и да печете 1 час на 180 градуса, а след това да разгърнете и да допечете за още 30-тина минути.

4. Сервирайте с гарнитура от печени зеленчуци или свежа зелена салата.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта