Регистрация

Агнешки медальони с яхния от бял боб и италиански зелен сос

Агнешки медальони с яхния от бял боб и италиански зелен сос
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 3246

Впечатлете любимите хора с уникално питателно ястие с агнешко. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За агнешкото:

  • 600 г агнешки медальони, с изрязани тлъстини
  • шепа листа розмарин, нарязани
  • 1 с.л. кимион
  • 1 с.л. паприка
  • 1 с.л. куркума
  • 1 с.л. млян черен пипер
  • 2 ч.л. лют пипер кайен
  • 1 бучка масло
  • 1 чаша пилешки бульон
  • чист зехтин
  • морска сол

За бобената яхния:

  • 400 г консерва бял боб, отцеден
  • 2 резена бекон, нарязан
  • 1 морков, нарязан
  • 1 стрък целина, нарязан
  • 1 средна глава червен лук, нарязана
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • тим
  • 1 дафинов лист
  • 2 чаши пилешки бульон
  • 1 с.л. доматена паста
  • прясно смлян черен пипер
  • морска сол
  • чист зехтин

За зеления сос:

  • 1 чаша босилек
  • 1 чаша италиански магданоз
  • 1 чаша мента
  • 3 филета от аншоа
  • 1 с.л. каперси
  • 2 с.л. червен винен оцет
  • 2 ч.л. дижонска горчица
  • 2 скилидки чесън, обелени
  • 1 малка глава лук шалот, обелена
  • 1 ч.л. черен пипер
  • половин чаша чист зехтин

Начин на приготвяне:

Приготвяне на агнешкото:

1. Смесете всички съставки, без солта, зехтина, бульона и маслото. Мариновайте за 15-30 минути.

2. Загрейте тигана на средна към висока темепратура. Добавете малко зехтин и масло. Когато започнат да пушат леко, запечатайте агнешкото за 3-4 минути на всяка страна. Поливайте постоянно с лъжица с олиото и маслото от тигана, докато запечатвате. Оставете агнешкото настрани и отцедете олиото.

Приготвяне на белия боб:

1. Загрейте датската фурна на ниска температура. Разтопете тлъстината от бекона за 5 минути. Увеличете температурата на средна и добавете морковите, лука, целината и малко зехтин, ако ви е прекалено сухо. Задушете за 5 минути.

2. Добавете доматената паста, дафиновия лист, тима, чесъна и пипера. Разбъркайте. Задушавайте, докато зеленчуците се карамелизират леко.

3. Добавете боба и разбъркайте. Задушете за 5 минути. Добавете бульона и оставете да заври. Намалете температурата до ниска и оставете да къкри, докато постигнете желаната гъстота. Овкусете по желание.

Приготвяне на зеления сос:

1. Сложете всичко в блендер и пасирайте. Не добавяйте сол.

2. Комбиниране на ястието:

3. Пригответе бобената яхния до момента на къкренето.

4. Запечатайте агнешкото и оставете настрани. Махнете глазурата. Сложете соса от тигана в яхнията.

5. Пасирайте зеления сос.

6. Бобената яйния е готова. Сложете в нея 1 с.л. от зеления сос

7. За да сервирате, с черпак сложете от яхнията в средата на чинията и отгоре поставете агнешкото. Поръсете с останалия зелен сос ако искате.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта