Регистрация

4 продукта за лятното меню



4 продукта за лятното меню
  |   Порции   |   Видяна: 1391

Домати, краставици, диня и кълнове се грижат за здраве, красота и хидратация.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Отново се вслушваме в съветите на Баба Знае, които ни припомнят, че през лятото човек има шанса и трябва да се храни с пресни, нискокалорични, витаминозни и богати на течности ястия, за да запази доброто си здраве, красивата си фигура и да се предпзи от обезводняване в жегите. Затова каналът ни съветва да не пропускаме тези четири пресни продукта в ежедневието си:

Кълновете - въпреки че изглеждат малки и нямат силно изразен вкус, това са сочни стебълца, изключително богати на фибри. Стомахът има нужда от тях, за да се справя по-добре с работата си. Дали ще си изберете соеви кълнове, бобени кълнове, кълнове люцерина или друг тип, е изцяло въпрос на вкус. Просто не ги пренебрегвайте. А най-добре се опитйте да си ги отгледате в домашни условия.

Динята - този изключително полезен плод съдържа предимно вода и е благодат за бъбреците. А като изключим течността, в състава му остават стабилно количество витамини и минерали, които се грижат за доброто здраве. Парче диня ще ви засити, хидратира и разкраси, пък защо не и да ви порадва с вкуса си.

Краставицата - тя също е изключително богата на вода. В нея има бета каротин и витамини. Този зеленчук регулира алкално-киселинния баланс в тялото, хидратира и подмладява кожата.

Домат - той е прочут с антиканцерогенните си свойства, затова е добре да му се порадваме в сезона, когато зрее по нашите земи. Ако ви омръзне да си го хапвате на салата, можете да си направите и сок от него.

Още за четирите задължителни летни храни - гледайте във видеото:

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта