Регистрация

10-минутна маринована пържола

10-минутна маринована пържола
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 3328

Свинско, мариновано в червено вино, соев сос и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

Задължителни:

  • филе свинска пържола (вземете най-хубавата, която можете)
  • червено вино (мерло или каберне совиньон)
  • соев сос
  • мед (силно препоръчвам манука)
  • чесън на прах

По желание:

  • пълнозърнеста горчица
  • морска сол
  • черен пипер
  • уорстърширски сос
  • обикновени картофи за варене
  • сладки картофи

Начин на приготвяне:

1. Сложете 6 супени лъжици червено вино в купа.

2. Добавете 3 супени лъжици соев сос.

3. Добавете една супена лъжица мед манука.

4. Добавете една супена лъжица пълнозърнеста горчица.

5. Добавете пипер (смлян).

6. Сложете малко чесън на прах.

7. Сипете малко уорстърширски сос.

8. Разбъркайте, докато получите марината като сироп, и медът се разтвори напълно.

9. Потопете пръст и пробвайте. Би трябвало е да сладко и леко солено – ако не е, добавете още соев сос.

10. Леко намажете повърхността на пържолата (от двете страни) с не назъбен нож (за да се маринова по-добре).

11. Сложете пържолата в купата с маринатата, залейте с лъжица отгоре с още марината.

12. Нарежете картофите и сладките картофи на малки кубчета – колкото по-малки, толкова по-добре, но това ще решите вие.

13. Сложете ги в тенджера с вряща вода (не забравяйте да сложите малко сол във водата).

14. Обърнете пържолата обратно в маринатата.

15. Проверявайте дали картофите са готови на всеки няколко минути с остър нож – не забравяйте, че сладките картофи ще се сготвят по-бързо от обикновените. Не ги оставяйте да се разварят.

16. След като картофите са полуготови, намалете температурата и загрейте тиган на друг котлон на висока температура.

17. Обърнете отново пържолата в маринатата.

18. Изсипете червено вино в голяма чаша, за да подиша преди употреба.

19. След като тигана загрее, намалете температурата и сложете пържолата. Залейте с още марината, но запазете малко за после.

20. Печете колкото време искате, аз харесвам да е по-сурова затова я пекох около 4 минути.

21. Обърнете пържолата наобратно и изключете котлона. Оставете за още 1 минута.

22. Махнете тигана от котлона и оставете да престои.

23. Изсипете водата от тенджерата с картофите и сладките картофи и с лъжица ги извадете в чиния.

24. Сложете отгоре пържолата и залейте с останалата марината.

25. Добър апетит! Трябва да имате пържола, която се къса лесно дори без нож, има невероятен вкус и е смесена с картофи и сладки картофи, едно страхотно ястие.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта