Регистрация

Кифлички с мед, ядки и сушени плодове



Кифлички с мед, ядки и сушени плодове
Средно   |   Порции 15 броя   |   Видяна: 1412

Великденски кифли с плодове и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лесни домашни кифлички с мед готви Ути Бъчваров като показва различен и тематичен десерт за Великден или просто семейна закуска за хората, които обичат да се глезят с домашна храна в почивните дни. Побългарените кроасанчета са с плънка от сушени плодове, ядки и мед, ухаят на ванилия и се замсват с много масло и крем сирене.

Не е нужно да цапате ръце с месене. Просто в купата на чопъра добавяте брашното, студено масло на кубчета, крем сирене и яйчен жълтък. Ароматизирате с ванилия и машината сама ще нарони на трохи сместа. После съвсем бегло оформяте на сплеснат блат, увивате със стреч фолио и прибирате в хладилника за няколко часа или дни.

За плънката в чопър се вкарват сушени плодове (боровинки, стафиди и кайсии, а по желание може още череши, сини сливи, годжи бери и др.) и се смилат на едро. Добавя се ванилия и орехи и пак се смила. Полученото лепкаво едро брашно се полива с разтопено масло и мед. Тестото се разточва върху пудра захар и се намазва със сладкия плодово-меден крем. Нарязва се и се завиват кифлички.

Витите хлебчета се пекат на 190 градуса в предварително загрята фурна за 20 минути. Не забравяйте да ги намажете с разбит жълтък преди да ги пъхнете във фурната. А точните съставки и пропорции - вижте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта