Регистрация

Ягодов крем Панакота с балсамов оцет

Ягодов крем Панакота с балсамов оцет
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4635

Десерт с ягоди, шоколад и червено вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50 мл сметана
  • 2 с.л. пудра захар
  • 200 г пресни/замразени ягоди
  • 100 г бял шоколад
  • 2,5 листа (или 1 ч.л.) желатин
  • ½ шушулка ванилия
  • 1 шепа натрошен шамфъстък
  • 10 мл балсамов оцет
  • 10 мл червено вино

Начин на приготвяне:

Подготовка:

1. Накиснете листовете желатин в студена вода за 5 мин.

2. Натрошете белия шоколад, за да се разтопи по-лесно.

3. Запазете 4-5 по-хубави ягоди за украса.

Приготвяне:

1. В тиган с дълбоко дъно сложете сметаната, захарта и ягодите.

2. Разбийте ги с миксер, докато получите гладък розов крем.

3. Загрейте тигана на силен огън и добавете белия шоколад и ванилията (с остър нож извадете семената и ги изсипете в сместа).

4. Разбърквайте, докато шоколадът се разтопи. Внимавайте кремът да не заври, трябва само леко да къкри!

5. Свалете тигана от огъня.

6. Извадете листовете желатин от водата и ги изстискайте в крема. Разбъркайте, докато желатинът се разтопи.

7. Излейте крема в големи чаши или купи.

8. Сложете го в хладилника за през нощта или поне за 3 часа.

Преди да сервирате:

1. Сложете виното и балсамовия оцет в съд и изчакайте да закъкрят. Сложете 3 с.л. захар. Изчакайте течността да се изпари и да се получи кремообразен сос.

2. Поръсете с натрошения шамфъстък и нарязаните на кръгчета ягоди. Внимателно полейте с няколко чаени лъжици балсамов оцет.

3. Сервирайте със студено десертно вино (например „Сотерн“).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта