Регистрация

Щрудел с готови кори на мама

Щрудел с готови кори на мама
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 47505

Домашно приготвен сладкиш, в който знаете какво има. Подходящ за десерт на Бъдни вечер или като закуска за постещи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет кори за баница
  • 6 средно големи ябълки (ние използвахме по-кисели)
  • 100 грама стафиди, независимо какви са
  • 1 ч.ч. орехи – нека са ситно смляни, но все пак да се усещат парчетата
  • 1 ч.л. канела
  • ½ ч.ч. захар и малко пудра захар за поръсване на сладкиша
  • Олио за намазване на корите

Начин на приготвяне:

1. Обелвате ябълките и ги настъргвате на едро с рендето. Към тях прибавяте канелата, орехите и стафидите.

2. Тавата, в която ще печете щрудела, трябва да намажете с олио.

3. Всяка кора намазвате с 1 с.л. олио и наръсвате с плънката, но не прекалявайте с нея. Върху плънката наръсвате и 1 с.л. захар, която се слага непосредствено преди завиването на кората. Кората навивате на стегнато руло и подреждате в тавата, в която ще я печете. Желателно е да ги поставяте прави, легнали една до друга, а не навити в кръг, но може и така.

4. Най-накрая вече завитите кори намазвате отгоре с олио. Печете щрудела до леко зачервяване в предварително загрята на 180 градуса фурна.

5. Готовия и охладен сладкиш поръсвате с пудра захар.

Добър апетит!

    щрудел с ябълки

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (10)

5 отлична
18
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
3
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта