Регистрация

Цял свински бут с картофи в плик

Цял свински бут с картофи в плик
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 7670

Печен свински бут в плик за готвене с картофи, чесън и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цял долен свински бут с кожата
  • 4-5 л вода + 6 с.л. сол
  • 30 мл олио + 1 ч.л. сол + 1 ч.л. черен пипер + 1 с.л. червен пипер
  • 5 скилидки чесън или 1 с.л. чесън на прах
  • 50 мл едрозърнеста горчица
  • 1,5 кг картофи
  • подправка за картофи или миксирайте любимите си подправки за картофи като добавите сол
  • 2 глави (не скилидки) чесън
  • 4 средни по размер твърди червени домата

Начин на приготвяне:

1. В голямо количество студена вода разтворете 6 с.л. сол. Измийте бута, набучете го с шиш, за да стигнат отворите и до вътрешността на месото и го поставете във водата така, че да го залива от всички страни. Оставете да се маринова в тази саламура 12 часа на хладно място.

2. В купичка смесете олиото, солта, черния и червения пипер и намачкани скилидки чесън или чесън на прах. Добавете горчицата и разбъркайте хубаво.

3. Извадете бута от саламурата и подсушете с домакинска хартия. Обтрийте много добре от всички страни с получения крем от подправки. Оставете настрана докато му дойде времето.

4. Картофите обелете, измийте и нарежете на едри парчета. Ако са по-ситни, ще се спихат при термичната обработка. Един среден по размер картоф става на около 6 парчета като се разполови и след това всяка половина се нареже на третини. Овкусете картофите с подправка по избор и покапете с малко олио. Разбъркайте хубаво.

5. Доматите разполовете надлъжно, а главите чесън - напречно през дебелината.

6. Вземете голям плик за печене на пуйка и го поставете в голяма тава. Приберете вътре картофите, в единия край сложете 2 парчета чесън и 4 половини домат. След това вкарайте овкусения цял бут и после положете и останалите чесън и домати. Вържете плика.

7. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 1:45 мин. След това извадете, внимателно, разрежете плика отгоре и го загърнете настрани. Върнете във фурната за още 20 минути на 180 градуса, за да хване бутът апетитна коричка. После извадете и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Вкусни идеи от Натали

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта