Регистрация

Френски тост с прясно манго

Френски тост с прясно манго
Лесно   |   Порции 2-5   |   Видяна: 3197

Вкусна закуска - френски тост с прясно манго.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пълнозърнест хляб - 500 г
  • 1 яйце
  • 1 манго
  • 200 мл мляко
  • 2 ч.ч. екстракт от ванилия
  • захар
  • сол
  • кленов сироп

Начин на приготвяне:

1. Нарежете хляба на филийки и ако желаете, отстранете кората.

2. В купа смесете яйцето, млякото, екстракта от ванилия, захарта и солта (ако ще използвате солено масло, не слагайте сол в тази смес).

3. Натопете хубаво хляба в така получената панировка и от двете страни.

4. Нарежете малко масло в тигана и сложете хубаво накиснатия в яйчената смес хляб да се изпържи до златисто-кафяво.

5. Сложете в чиния, поръсете с кленов сироп и отгоре покрийте с нарязано манго.

6. По желание може да поднесете със салата с козе сирене.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта