Тостада с пилешко и лайм
Печени питчици с пиле и лук.
Необходими продукти:
- 4 ч.ч. брашно
- 1/3 ч.ч. разтопена патешка мас или олио от канола
- 1 с.л. сол
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 1/4 ч.ч. топла вода
- 2 бр. обезкостени пилешки бутчета
- 2 ч.ч. сок от лайм
- 1 шалот, нарязани на кубчета
- 3 скилидки чесън, счукан
- 1 малка глава червен лук, нарязан на кубчета
- 1 ч.л. много лют червен пипер
- 1 с.л. червен пипер
- 2 ч.л. кимион
- 3 с.л. сол
- кориандър и незаквасена сметана за украса
Начин на приготвяне:
1. Смесете брашното, мазнината, солта и бакпулвера в средна купа. Бавно прибавете водата докато се получи консистенцията на тесто за пица. Може да не се наложи да използвате всичката вода.
2. Разделете тестото на четири и го разточете. След това с помощта на формички за сладки изрежете желаната форма. Намажете със зехтин и сол и печете на 200°С за 5-6 мин.
3. В голяма тенджерка сгорещете 2 с.л. зехтин Extra Virgin, прибавете бутчетата и ги запържете до кафяво от всички страни. Прибавете останалите необходими продукти и след това прибавете вода, колкото да покрие изцяло бутчетата. Оставете да се вари на слаб огън 2 часа.
4. Извадете месото и го накъсайте върху тостадите. Украсете с незаквасена сметана и кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ