Регистрация

Тостада с пилешко и лайм

Тостада с пилешко и лайм
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3430

Печени питчици с пиле и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 ч.ч. брашно
  • 1/3 ч.ч. разтопена патешка мас или олио от канола
  • 1 с.л. сол
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 1/4 ч.ч. топла вода
  • 2 бр. обезкостени пилешки бутчета
  • 2 ч.ч. сок от лайм
  • 1 шалот, нарязани на кубчета
  • 3 скилидки чесън, счукан
  • 1 малка глава червен лук, нарязан на кубчета
  • 1 ч.л. много лют червен пипер
  • 1 с.л. червен пипер
  • 2 ч.л. кимион
  • 3 с.л. сол
  • кориандър и незаквасена сметана за украса

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното, мазнината, солта и бакпулвера в средна купа. Бавно прибавете водата докато се получи консистенцията на тесто за пица. Може да не се наложи да използвате всичката вода.

2. Разделете тестото на четири и го разточете. След това с помощта на формички за сладки изрежете желаната форма. Намажете със зехтин и сол и печете на 200°С за 5-6 мин.

3. В голяма тенджерка сгорещете 2 с.л. зехтин Extra Virgin, прибавете бутчетата и ги запържете до кафяво от всички страни. Прибавете останалите необходими продукти и след това прибавете вода, колкото да покрие изцяло бутчетата. Оставете да се вари на слаб огън 2 часа.

4. Извадете месото и го накъсайте върху тостадите. Украсете с незаквасена сметана и кориандър.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта