Тарталети Снежни топки
Кексчета с лимонов пълнеж и глазура от белтъци.
Необходими продукти:
За тарталетите:
- 175 г обикновено брашно
- 1 бакпулвер
- щипка сол
- 180 мл прясно мляко
- 1 пакетче ванилия
- 85 г масло
- 200 г пудра захар
- белтъците на 3 големи яйца
За пълнежа:
- готов крем лимон
За глазурата:
- 150 г пудра захар
- 80 мл вода
- белтъците на 3 големи яйца
- 200 г сирене Филаделфия
- 1 ванилия
- кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Пригответе тарталетите:
1. Предварително загрейте фурната на 180°C.
2. Сложете хартия за печене във формичките за тарталети.
3. Пресейте брашното, бакпулвера и солта в купа и оставете настрана.
4. В отделна малка купа разбъркайте прясното мляко и ванилията.
5. В голяма купа разбийте с миксер маслото и захарта, докато получите гладка и лека смес.
6. На ниска скорост добавете брашнената смес на 3 пъти, а млякото на 2 пъти, като редувате двете съставки. Разбивайте, докато брашното се погълне от сместа и тя стане гладка. Добавете лимоновия крем. Оставете настрана.
7. В друга голяма купа разбийте белтъците на висока скорост, докато получите лъскава, гладка смес.
8. Изсипете около 1/3 от разбитите белтъци в сместа, която сте оставили настрана. Разбъркайте с шпатула.
9. Напълнете всяка формичка за тарталети със сместа.
10. Печете около 18 минути, докато повърхността на тарталетите се втвърди и ако ги прободете с клечка, тя излиза суха. Оставете ги да изстинат.
Пригответе глазурата:
1. Сложете захарта, водата, белтъците и сиренето „Филаделфия“ в огнеупорен съд и разбийте с миксер.
2. Сложете купата над друг съд с леко къкреща вода, но гледайте дъното на купата да не докосва дъното на другия съд. Разбийте на висока скорост за около 7 минути, докато глазурата се сгъсти и образува меко връхче, когато вдигнете приставките на миксера.
3. Махнете купата с глазурата от водата, добавете ванилията и продължете да разбивате още 2 минути, за да се сгъсти глазурата още малко.
4. За да напълните тарталетите, изрежете конусовидно парче (широко около 2,5 см. в диаметър и дълбоко около 2,5 см.) от средата на всяка тарталета и ги оставете настрана. Напълнете дупките в тарталетите с лъжица лимонов крем и върнете капачетата им. Можете да намажете тарталетите и отгоре с лимонов крем, преди да ги залеете с глазурата.
5. Веднага ги залейте с глазурата.
6. Сложете тарталетите върху чиния и ги поръсете с кокосови стърготини, преди да започнете да ги заливате с глазурата. Намажете всяка тарталета с глазура отгоре и отстрани.
7. Сложете тарталетите в хладилник. Можете да ги съхранявате до 2 дни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ