Суши с краставица и рачешко
Домашно суши с месо от морски дарове и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 160 грама ориз за суши (бял, късозърнест)
- 3 листа нори
- 1 краставица, нарязана на тънки лентички
- 200 грама месо от змиорка или просто познатите рачешки рулца (можете да импровизирате с филе от сьомга, риба тон или скариди)
- уасаби
- оцет
- вода
- бамбукова рогозка за завиване на сушите
Начин на приготвяне:
1. Накиснете ориза във вода за 12 часа, след това сменете водата и загрейте без да кипва новата вода. Нека оризът остане в нея до правенето на сушите.
2. Постелете рогозката с лист нори и намокрете ръцете си с вода, в която е сипан малко оцет. Така оризът няма да се лепи по дланите ви.
3. Оставете един сантиметър от края на листа нори празен, а след това разстелете ориза по листа от водорасли. Овкусете с уасаби.
4. В средата на ориза сложете ивиците от краставица и морски дарове.
5. Завийте с помощта на рогозката стегнато руло, а след това с много остър нож го разрежете на 6 рулца.
6. Повторете с останалия ориз и другите две кори нори. Сервирайте с уасаби за потапяне или джинджифилова паста по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ