Регистрация

Супа с оризов кейк и кнедли

Супа с оризов кейк и кнедли
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2570

Супа с екзотични корейски съставки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • бульон дашида (има го в корейските магазини) - най-добре да е телешки бульон с люспи чили и дехидратиран лук и зеле, но ако искате да е напълно вегетарианска, вземете вегетариански бульон и сложете щипка мононатриев глутамат и прибавете малко дехидратиран/прясно нарязан лук и зеле, както и малко корейски люспи чили
  • около 4-5 ч.ч. вода
  • оризови кексчета
  • 400 г нарязано на кубчета тофу
  • 2 шепи корейско уакаме (сушени водорасли)
  • 1 разбито яйце
  • сол и пипер
  • сусамово олио
  • 1/2 ч.л. соев сос
  • 2 шепи гъби по избор
  • 4 стръка зелен лук, нарязан
  • готови кнедли

Начин на приготвяне:

1. Можете да накиснете оризовите кексчета за една нощ или да ги сварите в гореща вода и да ги отцедите. Можете да направите същото и с водораслите, но тях ги нарежете след това.

2. Пригответе бульона с 5 ч.ч. вода и оставете да заври.

3. Сложете сусамовото олио и соевия сос.

4. Сложете кнедлите и оризовите кексчета и овкусете със сол и пипер.

5. Прибавете разбитото яйце, като бъркате бавно с клечки, за да се получат конци като в яйчена супа.

6. Сложете водораслите и гъбите.

7. Накрая прибавете зеления лук и оставете да заври.

8. Поднесете веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта