Супа с грах и ечемик
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3596
Зеленчукова супа с целина и моркови.
Необходими продукти:
- 6 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1 1/2 ч.ч. сушен белен грах
- 1/2 средна глава лук, ситно нарязан
- 1 среден морков, нарязан
- 1 стрък целина, нарязана
- 1 шалот, ситно нарязан
- 1/2 ч.ч. перлен ечемик
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете бульона, граха, лука, морковите, целината и шалота в голяма тенджера.
2. Оставете да заври на средно-силен огън.
3. Намалете огъня и оставете да къкри непокрито 1 час.
4. Разбийте супата с пасатор и оставете да кипне. Намалете огъня и варете около 45 мин. или до омекване на ечемика.
5. Прибавете допълнително вода, ако е необходимо.
6. Овкусете със сол и пипер и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ