Регистрация

Солена торта с риба, кашкавал и майонеза

Солена торта с риба, кашкавал и майонеза
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4605

Палачинкова или вафлена солена торта с майонезени пластове, филе от сьомга, яйца и кашкавалени стърготини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва филе от сьомга
  • 1 опаковка вафлени кори (вафлени блатове, които можете да замените с палачинки)
  • 250 г майонеза
  • 5 варени яйца
  • 300 г кашкавал
  • 1 глава лук

Начин на приготвяне:

1. Редим в голяма кръгла чиния - един блат, а върху него - намачканата сьомга от консерва заедно с част от течността си. Поръсваме с малко наситнен лук и слагаме втората кора.

2. Нея намазваме с майонеза и поръсваме с рендосани варени яйца. Захлупваме с третата кора.

3. Намазваме с майонеза и поръсваме с настърган кашкавал.

4. Можете да повторите по още веднъж редовете, като за финал завършете с кора, покрита с майонеза и богат пласт рендосан кашкавал.

5. В украсата проявете фантазия. Импровизирайте с ленти от сладки чушки, кисели или пресни краставички, маслини и дори боровинки. 

6. Преди сервиране нарежете като торта.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта