Регистрация

Свински котлет с цитрусов сос

Свински котлет с цитрусов сос
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2242

Свински котлет къкри в ябълково вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • масло
  • 1 свински котлет
  • ½ зелена ябълка грени смит
  • ½ глава лук
  • 1 бутилка ябълково вино
  • ½ ч. ч. пилешки бульон или вода

Начин на приготвяне:

1. Овкусете със сол и пипер котлета и го запържете в масло. Прехвърлете го в чиния и запържете в същата мазнина ябълката, чесъна и лука за около 3 до 5 минути или докато омекнат. Прибавете подпавки и сол и пипер на вкус.

2. Добавете половината бутилка ябълково вино и бульона. Върнете свинския котлет в тигана. Изчакайте да заври и оставете да къкри на слаб огън 15 минути.

3. Извадете котлета и прехвърлете лучената смес в кухненски робот (можете да използвате и купа и пасатор). Пасирайте за 1-2 минути докато се получи хомогенна смес. Върнете в тигана, включете на силна степен и добавете остатъка от ябълковото вино и малко нишесте. Разбъркайте до получаването на гладък сос. Овкусете със сол и пипер.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. пандишпан
  2. 200
  3. 19
  4. сол
  5. 500
  6. Пре
  7. сух
  8. 50
  9. тра

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта