Пудинг Мухалабиех с розов аромат
Млечен пудинг с шамфъстък и сироп от рози.
Необходими продукти:
- 4 ч.ч. прясно мляко
- 130 г захар
- 1/3 ч.ч. нишесте
- вода
- ½ ч.ч. сметана с 35% съдържание на мазнина
- ¼ ч.ч. сироп от рози (розова вода за готвене или розов аромат)
- натрошен шамфъстък или други ядки по избор
- ванилия
Начин на приготвяне:
1. Загрейте млякото на слаб огън. Добавете захарта и разбъркайте, докато се разтвори.
2. Смесете нишестето с малко студена вода и добавете горещото мляко. Докато още държите сместа върху слабия огън, разбъркайте, докато се сгъсти.
3. Добавете ванилия, розова вода и сметана.
4. Варете още няколко минути и оставете да се охлади.
5. Излейте сместа в четири отделни чаши и оставете да изстине напълно.
6. Изсипете розов сироп върху всяка чаша и покрийте с крема.
7. Сложете в хладилника, докато се охлади достатъчно. Украсете с шамфъстък.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ