Покрекло или спържа - свинска карантия с праз лук
Средно | Порции 6-10
| Видяна: 27484
Зимна бобена торта и гарнитура с картофи и зеле.
Бон Апети
Сезон 5
Излъчен на 09.01.2015
Днес ще готвим емблематични български зимни рецепти:
- Свинско покрекло - задушен език, сърце, дроб, шкембе и месо със сухи чушки, праз лук и дафинов лист - едно българско солено предложение за зимата.
- Запеканка или пай с картофи и кисело зеле с малко кашкавал и хрупкава коричка от галета.
- Бобена торта с аромат на лимон и ванилия, слепена с крем от коняк и дюли.
Най-важните съставки
бакпулвер, белтъци, боб, бял боб, ванилия, ванилова захар, галета, горчица, дафинов лист, дижонска горчица, жълтък, картофи, кашкавал, кисело зеле, коняк, лешници, лимонова кора, мащерка, олио, праз лук, свинска мас, Свинско, свинско филе, свинско шкембе, сладко от дюли, сметана, сол, сол и пипер, телешки език, хлебни трохи, царевично нишесте, черен дроб, черен пипер, чесън, чубрица, чушки, шкембе, яйце
Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 4 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ