Пиле с кориандър и кимион
Лесно | Порции 2
| Видяна: 3078
Пикантно запържено пиле в пасирани зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 б пилешки гърди (може и 2)
- 1 шепа пресен кориандър
- 1 ч.л. кимион (смлян)
- 1 ч.л. риган (сушен)
- 1 ч.л. от босилек (сушен)
- 2 скилидки чесън
- сол и пипер
- червен пипер на люспи или пресни червени люти чушки, нарязани на ситно
- 1 средно голяма глава лук, нарязана на кубчета
- зехтин
- ¼ ч.ч. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Пасирайте всички съставки освен пилешкото месо и лука в блендер до получаването на кремообразна смес.
2. Намажете пилешкото месо с нея и го сложете в хладилника (можете да пристъпите към готвенето веднага).
3. Намажете дъното на уок или обикновен тиган с мазнина и запържете лука
4. Когато лукът стане прозрачен, прибавете пилешкото месо и го запържете до готовност.
5. Сервирайте с ориз.
Най-важните съставки
зехтин, кимион, кориандър, лимонов сок, лук, малки люти чушлета, пилешки гърди, риган, сол и пипер, червен пипер, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ