Регистрация

Пилешки филенца с кокос и пармезан

Пилешки филенца с кокос и пармезан
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 867

Печени пилешки гърди с коричка от кокос и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки гърди без кожа или пържоли от пилешки гърди
  • сол и пипер на вкус
  • босилек или риган
  • 2-3 яйца
  • 4 с.л. брашно
  • 4 с.л. галета
  • 2 с.л. пармезан (настърган)
  • 2 с.л. кокосови стърготини
  • 2-3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. При нужда изтънете пилешките филета като сложите между два листа стреч фолио и удряте с гладък чук за месо или стъклена бутилка докато станат с дебелина около 1,5 см. След това нарежете на филета със страни приблизително 10 см. и 5 см. След това обтрийте със сол, пипер и риган или босилек.

2. В една купичка сипете брашното, в друга разбийте две яйца и имайте готовност за трето, а в трета смесете кокосовите стърготини, пармезана и галетата, като добавите и подправка на прах, каквато избрахте за овкусяване на месото. Застелете си тава с хартия за печене и включете фурната да загрява на 200 градуса.

3. Овалвайте всяко месце първо в брашно, след това в яйце, после в галета и по желание отново в яйце и галета. Редете в тавата.

4. Покапете подредените филета със зехтин и печете 20-тина минути.

5. По желание сервирайте с млечно-чеснов или майонезен сос - връзва се доста добре.

 

Снимка: lozhka.su

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта