Регистрация

Печен шаран и пъстърва

Печен шаран и пъстърва
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 6835

Почитателите на рибните специалитети ще останат особено доволни от това предложение.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 шаран, почистен и измит
  • 1 пъстърва, почистена и измита
  • 3 скилидки чесън, счукан
  • 1 лимон, (половината за сок, половината за сервиране)
  • 3 с.л. зелени подправки: риган, мащерка
  • 1 ч зеленчуков бульон
  • 1 глава лук, нарязан

Начин на приготвяне:

1. Поръсете рибите с лимонов сок, сол и пипер и мариновайте 2 часа.

2. Втрийте чесъна и подправките.

3. Украсете шарана с резени лук. Подредете рибите в тава за печене с капак.

4. Печете 5 мин на 200°C.

5. Добавете зеленчуковия бульон, намалете огъня до 170°C и печете още около 20 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта