Регистрация

Печени яйца с кайма и чушки

Печени яйца с кайма и чушки
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 548

Яйца на очи върху кайма със зеленчуци и ким.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 ч.л. ким (само ако харесвате тази подправка)
  • 2 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 1 червена чушка
  • 1 жълта чушка
  • 1 глава шалот
  • 2 с.л. доматен концентрат (или 4 с.л. доматен сос)
  • 300 г кайма
  • 4 яйца
  • сол и пипер на вкус

Начин на прготвяне:

1. Сгорещете тиган умерено и сложете в него кима да се запече докато усетите уханието му - около 30-40 секунди.

2. Добавете олиото и изчакайте минутка да загрее.

3. Добавете нарязания на тънки полумесеци лук и щом омекне, прибавете и нарязаните на полумесеци чушки. Гответе няколко минути.

4. Добавете каймата и бъркайте докато стане на трохи. Залейте с доматен сос или паста и размешайте.

5. Оформете 4 дупки в тигана и чукнете в тях яйцата. Овкусете със сол и пипер. Захлупете с капак и гответе до желаната от вас готовност на жълтъка.

6. Поднесете с идея, че порцията е достатъчна и за двама души, които не държат да преядат. По желание можете финално да поръсите с натрошено бяло сирене и наситнен пресен магданоз.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта