Паста с пилешко и фъстъчено масло
Пене с месо и фъстъчен сос.
Необходими продукти:
- 450 г макарони или паста пене
- 3 бр. обезкостени пилешки гърди, нарязани на кубчета
- 1 с.л. царевично нишесте
- ⅔ ч.ч. мляко
- ¼ ч.ч. фъстъчено масло
- сокът на 2 лайма
- 2 с.л. соев сос с ниско съдържание на сол
- 2 с.л. мед
- 2 скилидки чесън, нарязан на кубчета
- 1 ч.л. пресен джинджифил, настърган
- 3 с.л. пресен кориандър, нарязан на кубчета
- 4 ч.л. едро смлян червен пипер (по желание)
- ¼ ч.ч. нарязан на кубчета див лук (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Запържете пилешкото в тиганче за по около 2 – 3 мин. от всяка страна.
2. Заделете.
3. В малка купа смесете царевичното нишесте с 2 с.л. мляко.
4. Налейте останалото мляко и сложете в тигана от пилешкото.
5. Варете за 1 мин. или до сгъстяване.
6. Намалете огъня до слаб.
7. В друга малка купа смесете фъстъченото масло, сока от лайм, соевия сос, меда, чесъна, джинджифила и червения пипер.
8. Налейте при млякото.
9. Прибавете пилешкото, дивия лук и кориандъра.
10. Поднесете с пастата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ