Паста пене с наденички в доматен крем-сос
Паста с месо и доматен сос.
Необходими продукти:
- 150 г паста пене ригате (или за две порции)
- 2 наденички Johnsonville с Beddar Cheddar, или друг вид наденчки по избор, нарязани на филийки
- 2 скилидки чесън, фино нарязан на филийки
- 30 мл пълномаслена сметана
- 1 с. л. доматено пюре
- 2 или 3 листа босилек
- 3 с. л. зехтин
- натрошен черен пипер на вкус
По желание:
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
На пастата:
1. Кипнете вода в тенджера и добавете 2 ч.л. сол с малко зехтин. Сварете пастата ал денте (според упътването на опаковката) докато приготвяте соса.
На соса:
1. Загрейте зехтин в тиган с дебели стени и сотирайте наденичките и чесъна докато покафенеят леко, след което добавете сметаната и гответе още 5 мин. на слаб огън преди да добавите доматеното пюре.
На смесването:
1. Добавете 3 с.л. вода от пастата, отцедете я и прехвърлете в тигана, изключете огъня и разбъркайте хубаво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ