Регистрация

Миникалцоне със сьомга

Миникалцоне със сьомга
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2996

Пирожки със сьомга в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 20 г мая
  • 1/2 ч. ч. мляко
  • щипка захар
  • 250 г пшенично брашно
  • 2 с.л. зехтин
  • щипка сол
  • 1 яйце

За пълнежа:

  • 200 г сьомга, обезкостена и нарязана
  • 1/2 глава червен лук, нарязан на кубчета
  • 1/2 зелена сладка чушка, нарязана на кубчета
  • 2 домати, нарязани на кубчета
  • 1 ч. л. бял пипер
  • 1 ч. л. риган
  • 1 ч. л. подправки по желание
  • 1 ч. л. олио

Начин на приготвяне:

1. Смесете млякото, маята и захар, за да направите тесто. Сложете на топло и изчакайте да удвои обема си.

2. Пресейте брашното, смесете със зехтина, добавете тестото и рзбъркайте хубаво. Омесете гладко тесто и сложете на топло за 45 мин., докато втаса.

3. Загрейте олио, добавете лука и чушката, пържете 5 мин., добавете доматите и сьомгата и пържете 10 мин.

4. Поръсете с бял пипер, риган и подправки.

5. Разточете тестото, нарежете на квадрати и поставете по лъжица от плънката в средата на всеки квадрат и сгънете на половинки, за да образувате калцоне. Затворете краищата и повторете с останалото тесто и плънка.

6. Разбийте едно яйце и намажете всяко калцоне.

7. Печете в предварително загрята фурна на 180ºC, около 15 мин., до златисто.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. във
  2. 102
  3. 96
  4. 266
  5. 252
  6. pistachio
  7. джинджифил
  8. 776
  9. 860
  10. 644

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта