Регистрация

Медена торта с шоколад

Медена торта с шоколад
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 5175

Торта с медено-маслен блат и шоколадова глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 400 г пшенично брашно
  • 1/3 ч.ч. захар
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. сода
  • 1/2 ч.ч. мед
  • 100 г масло

За крема:

  • 1/4 ч.ч. грис
  • 250 мл. мляко
  • 100 г масло
  • 1/2 ч.ч. захар
  • сокът от 1 лимон
  • бадемово олио

Допълнително:

  • 1 ч.ч. желе от касис (или друго желе по избор)
  • шоколадова глазура (течен шоколад)

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото и меда в малък съд, свалете от огъня и оставете настрани да поизстине.

2. Разбийте яйцата със захарта на водна баня.

3. Смесете маслено-медената смес с брашното, содата, айцата и захарта.

4. Разточете тесто.

5. Разделете готовото тесто на 4 части и всяка от тях разточете на тънък правоъгълник.

6. Запечете в предварително загрята на 180 С фурна за около 5 минути докато добият златист цвят.

7. Междувременно пригответе крема. Сварете гриса с млякото докато се сгъсти.

8. Смесете маслото със захарта и постепенно прибавете гриса.

9. Добавете лимоновия сок и няколко капки бадемово олио. Разбъркайте добре.

10. Сглабяне: Намажете първия пласт с желето от касис, малко от крема и покрийте с втория блат, повторете докато блатовете свършат.

11. Покрийте тортата с шоколадова глазура.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 1.20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта