Мапо тофу със свинско
Средно | Порции 4
| Видяна: 2648
Лют кебап със свинско, тофу и подправки.
Необходими продукти:
- 3-4 ч.ч. твърдо тофу (нарязано на кубчета)
- 1 ч.л. нарязан чесън
- 2 ч.ч. свинска кайма
- 1 с.л. люта чили паста
- 1 ч.ч. гъби (нарязани)
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1 с.л. соев сос
- 1/2 ч.л. захар
- 1/2 ч.ч. вода
- сол
- 1 с.л. олио
- нарязан пресен зелен лук
Начин на приготвяне:
1. Запържете чесъна до покафеняване с олио.
2. Добавете каймата, соевия сос, захарта, лютата чили паста и сусамовото олио.
3. Когато месото е готово, добавете гъбите, тофуто и водата. Покрийте и оставете да заври.
4. Добавете сол на вкус. Поръсете със зелен лук и поднесете с ориз.
Най-важните съставки
вода, гъби, захар, зелен лук, люта чили паста, олио, свинска кайма, соев сос, сол, сусамово олио, тофу, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ