Регистрация

Лесен вишнев чийзкейк

Лесен вишнев чийзкейк
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 3520

Вишни придават стипчиво-сладък вкус на десерта ви.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г содени курабийки
  • 80 г масло (на стайна температура)
  • 1 ч.л. бренди
  • 400 г крема сирене Филаделфия
  • 400 г йогурт
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 1 консерва вишни
  • 1 и 1/5 с.л. царевично брашно

Начин на приготвяне:

1. Намачкайте курабийките в плик с дъното на бутилка. С ръце натрошете останалите по-едри парчета, ако има такива. Добавете маслото и брендито и разбъркайте.

2. Сложете в тава и натиснете добре, като загладите повърхността.

3. Загрейте фурната на 180 градуса.

4. Разбийте сиренето Филаделфия със захарта, докато тя се разтопи напълно. Добавете яйцето, ваниловата есенция и накрая йогурта.

5. Изсипете в тавата с основата и загладете повърхността.

6. Печете за 25 минути. Ако печете повече от 25 минути, вкусът на крема сиренето ще се развали.

7. Междувременно, отворете консервата с вишни и отцедете течността в тиган. Добавете царевичното брашно и разбийте. Загрейте на средна температура и разбийте, докато се втвърди. Добавете вишните и разбъркайте.

8. Оставете да се охлади.

9. Разпределете върху изпеченият чийзкейк, когато се поохлади, и оставете да престои за известно време.

Дръжте в хладилник поне 4 часа преди да сервирате.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта