Регистрация

Картофени лодчици с бекон

Картофени лодчици с бекон
Средно   |   Порции 10-15   |   Видяна: 3605

Пълнени печени картофи с бекон и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг бекон, нарязан на дебели филийки
  • 170 г червени боровинки, сушени
  • 450 мл вода
  • 850 г моцарела, настъргана
  • 850 г синьо сирене, натрошено
  • 2,700 кг готови картофени лодчици с кора (можете да ги направите като сварите картофите, разполовите ги по дължина и премахнете с лъжица част от сърцевината)
  • див лук, пресен, нарязан за украса
  • готов млечно-майонезен сос

Начин на приготвяне:

1. Сложете бекона в тавичка, постлана с пергаментова хартия и го изпечете за 12-15 мин. в предварително загрята на 190°С фурна. Отцедете от мазнината, натрошете го и заделете.

2. Сложете сушените червени боровинки в малка тенджерка с вода и оставете да къкри докато почти всичката вода се абсорбира.

3. В купа смесете моцарелата и синьото сирене и заделете.

4. Изпържете картофените лодчици за 5 1/2 мин. във фритюрника на 180ºС и ги отцедете.

5. Подредете по 4 лодчици в тавичка за печене и ги напълнете с 56 г от сместа със сирената, 14 г бекон, 14 г червени боровинки и завършете с 14 г сирене.

6. Оставете сиренето да се разтопи под грила във фурната и поръсете с нарязан див лук.

7. Прехвърлете в чиния за сервиране и поднесете с млечно-майонезения сос.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта