Захаросан червен портокал
Лесно | Порции 1
| Видяна: 3518
Вкусен захаросан портокал за украса на торти и сладкиши или пък на коктейли.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. вода
- 1 ч.ч. захар
- 1 червен портокал
Начин на приготвяне:
1. Нарежете портокала на тънки филийки и отстранете семената.
2. В тенджерка смесете водата и захарта на слаб огън или докато захарта се разтвори.
3. Прибавете нарязаните портокали и оставете да заври.
4. Варете докато портокалът стане прозрачен (ако започне да се образува пяна, намалете огъня и тогава продължете да варите).
5. Оставете портокалите в сиропа за цяла нощ.
6. Използвайте парченцата за украса, а сиропа за сиропиране на сладкиши.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ