Запържен зелен фасул в сос Самбал
Средно | Порции 1
| Видяна: 3921
Сушени скариди и сос от стриди овкусяват запържен зелен фасул.
Необходими продукти:
- 100 г зелен фасул
- 1 с. л. сушени скариди
- 1 глава червен лук, нарязан ситно
- 1 ч. л. накълцан ситно чесън
- 1 червена люта чушка
- 1 с. л. сос от стриди
- ½ ч. ч. вода
- олио
Начин на приготвяне:
1. Счукайте лука, чесъна, сушените скариди и лютата чушка на ситно.
2. Загрейте 3 с. л. олио и запържете горните съставки за соса „Самбал”.
3. Прибавете зеления фасул и пържете докато омекне, след това прибавете малко вода и соса от стриди.
4. Сервирайте с ориз за гарнитура.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ