Регистрация

Задушена сьомга по норвежки

Задушена сьомга по норвежки
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3823

Доматено-сметанова каша от сьомга и скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 парчета сьомга по около 250 г всяко
  • 1/2 консерва доматен сос
  • 50 г заквасена сметана
  • 1 ч. ч. грах
  • 100 г сварени скариди
  • 1 кубче пилешки или рибен бульон
  • зелени листни зеленчуци за гарниране
  • босилек
  • сол
  • бял пипер
  • 250 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата и прибавете в нея доматения сос, бульона, босилека и сметаната.

2. Нарежете сьомгата на ивици с дължина около 4 см. и ги прибавете към сместа да се задушат около 5 мин. 

3. Добавете скаридите и грахта и задушавайте още 4 мин.

4. Разделете сместа в две чинии и гарнирайте със зелени листни зеленчуци.

5. Поднесете ястието с препечени филийки хляб или брускети.

 

Снимка: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта