Задушена сьомга по норвежки
Средно | Порции 2
| Видяна: 3823
Доматено-сметанова каша от сьомга и скариди.
Необходими продукти:
- 2 парчета сьомга по около 250 г всяко
- 1/2 консерва доматен сос
- 50 г заквасена сметана
- 1 ч. ч. грах
- 100 г сварени скариди
- 1 кубче пилешки или рибен бульон
- зелени листни зеленчуци за гарниране
- босилек
- сол
- бял пипер
- 250 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата и прибавете в нея доматения сос, бульона, босилека и сметаната.
2. Нарежете сьомгата на ивици с дължина около 4 см. и ги прибавете към сместа да се задушат около 5 мин.
3. Добавете скаридите и грахта и задушавайте още 4 мин.
4. Разделете сместа в две чинии и гарнирайте със зелени листни зеленчуци.
5. Поднесете ястието с препечени филийки хляб или брускети.
Най-важните съставки
босилек, бял пипер, вода, грах, заквасена сметана, квасена сметана, консерва белени домати, консерва домати, микс от зеленчуци, пилешки бульон, рибен бульон, скариди, сметана, сол, сьомга, филе от сьомга
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ