Регистрация

Задушена риба с моркови, лук и чушка

Задушена риба с моркови, лук и чушка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 841

Панирани рибни хапки, задушени в зеленчуци с доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 кг риба
  • 3 моркова
  • 1 глава лук
  • 1 сладка чушка
  • 1,5 с.л. доматен концентрат
  • 70-100 г брашно
  • 300 мл вода
  • олио
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Рибата разрежете на едри парчета - по около 100 г всяко. Обтрийте със сол и пипер.

2. Лука нарежете на тънки полумесеци, морковите рендосайте на едро ренде, а чушката нарежете на кубчета.

3. Изсипете брашното в чиния, а на котлона сложете много голям тиган и сипете в него олио колкото да покрие дъното - плътно, но тънко.

4. Овалвайте рибата хубаво от всички страни в брашно и пържете на умерен огън в сгорещеното олио за по 2-3 минути от страна.

5. След като сте готови с всичките риби, оберете с домакинска хартия олиото и попадалото брашно в тигана, почистете го добре и върнете на котлона. Сипете 3 с.л. олио и оставете да се сгорещят.

6. Добавете лука, гответе и бъркайте 3 минути, след това сипете рендосаните моркови, гответе още 3 минути и накрая добавете чушките. Овкусете със сол и пипер. След 2 минути прибавете доматения концентрат, залейте с 200 мл вряла вода, сложете капак, намалете огъня на умерен към слаб и оставете да се готви 10 минути.

7. Извадете половината от зеленчуците в тигана, останалите разстелете по дънното. Върху тях подредете парчетата риба. Отгоре покрийте с останалите зеленчуци, сипете останалите 100 мл вода, като я подгреете отново до кипване и пак сложете капак. Оставете да се готви 10-12 минути - преценете спрямо дебелината на парчетата риба.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта