Регистрация

Гьоза с пълнеж от свинско и нори

Гьоза с пълнеж от свинско и нори
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 5748

Азиатски тестени кошнички със свинско и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 250 г пшенично брашно
  • щипка сол
  • 150 мл вряла вода

За пълнежа:

  • 2 с.л. сухи парчета нори (водорасли)
  • 2 с.л. нарязани зелеви листа
  • 5 см стрък праз (от бялата част), нарязан
  • 2 с.л. настърган морков
  • 300 г смляно свинско
  • 2 с.л. саке
  • 1 с.л. широ мисо
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 1 с.л. джинджифил, настърган
  • 1 с.л. картофено нишесте
  • 1 с.л. захар
  • 4 с.л. пилешки бульон
  • 1 с.л. соев сос

Начин на приготвяне:

1. Смесете в купа брашното и солта, добавете вряла вода и бъркайте енергично с шпатула. Когато тестото е достатъчно изстинало, за да се пипа с ръка, месете, докато стане напълно гладко.

2. Разделете тестото на 4 части. Навийте всяка част на руло. Разделете всяко руло на 8 части. Разточете всяко парченце на ‘чаршафче’ за увиване.

3. Смесете свинското с норито, зелето, праза и моркова. В отделен съд смесете сакето, мисото, сусамовото олио, джинджифила, картофеното нишесте, захарта и соевия сос.

4. Изсипете течната смес върху месния пълнеж.

5. Оставете да се маринова минимум 30 минути.

6. Сложете по 1 с.л. пълнеж върху всяко ‘чаршафче’, затворете и запечатайте краищата и оформете кнедли.

7. Сгответе кнедлите на пара.

8. Сервирайте със соево-джинджифилов сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта