Регистрация

Кус-кус със свинско върху листа марули

Кус-кус със свинско върху листа марули
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4012

Гъби, зеленчуци и месо се подават от кус-кус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • половин пакет кус-кус
  • зелен лук
  • домат
  • чесън
  • магданоз
  • босилек
  • 200 гр свинско
  • 100 гр гъби
  • сол
  • пипер
  • оризов оцет
  • соев сос
  • червено вино
  • зехтин
  • листа маруля

Начин на приготвяне:

1. Нарежете фино лука и чесъна и заделете.

2. Нарежете гъбите и домата и заделете.

3. Кипнете вода за кус-куса и междувременно сотирайте чесъна и лука в малка тенджерка.

4. Когато са почти готови, добавете домата и гъбите и разбъркайте до готовност. Сложете ги в купа и заделете.

5. В същия съд запържете свинското с малко зехтин на силен огън.

6. Щом водата кипне, изключете котлона и сложете кус-куса. Покрийте с капак.

7. Когато свинското се сготви, прибавете сотираните зеленчуци с малко соев сос и червено вино и намалете котлона до слаб. След като се сготви всичко, охладете за 5 мин.

8. В голяма купа смесете кус-куса и свинското със зеленчуците, заедно с малко нарязан босилек и магданоз.

9. Поднесете така получената смес върху листа маруля.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта