Регистрация

Виетнамски солени палачинки

Виетнамски солени палачинки
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3612

Люти палачинки със скариди и салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 пакет микс за палачинки
  • 3 ч.ч. студена вода
  • 1 консерва неподсладено кокосово мляко
  • 5 стръка зелен лук, нарязани на тънки филийки по диагонал

За плънката:

  • 4 с.л. зехтин
  • 4 лука шалот, нарязани на тънки филийки
  • 12 сиви скариди, обелени и разполовени по дължина
  • 113 г виетнамска нетлъста свинска наденица, нарязана на жулиени
  • 6 печурки, нарязани на филийки
  • фина морска сол и прясно счукан черен пипер на вкус

За дресинга:

  • 1 ч.ч. вода
  • 4 с.л. захар
  • 2 лайма, изцедени на сок
  • 4 големи скилидки чесън, фино нарязани
  • 4 чили чушлета, фино нарязани
  • 4 с.л. виетнамски рибен сос

За салатата:

  • 1 глава маруля, накъсана
  • 1 малка краставица, без семената, нарязана на жулиени
  • шепа мента
  • шепа кориандър
  • шепа чипс от лук шалот

Начин на приготвяне:

1. Изсипете сместа за палачинки заедно с кокосoвото мляко, водата и зеления лук в купа и разбъркайте хубаво. Заделете.

2. Сложете тиганче с дебело дъно върху котлон на силен огън и поръсете с олио. Сложете лука шалот и запържете, докато усетите аромата му. Добавете гъбите и сотирайте около минута и след това сложете скаридите и наденицата. Овкусете със сол и пипер. Заделете.

3. За дресинга, кипнете вода и разтворете захарта. Когато се разтвори напълно, налейте този сироп в малка купа да се охлади. Когато това стане, добавете сока от лайм, чесъна, чилитата и рибения сос и и разбъркайте.

4. За да направите палачинките, загрейте незалепващ тиган, поръсен с малко зехтин. Когато зехтинът се сгорещи достатъчно, изсипете с черпака от тестото и разпределете на тънък слой. Когато краищата на палачинката започнат да се отлепят от съда, а дъното стане златисто-кафяво, сложете пълна лъжица от плънката в средата и сгънете палачинката, така че да се получи полукръг. Оставете да се пържи още около минута и прехвърлете в чиния. Поднесете веднага, поръсена с чипс от лук шалот, с гарнитура от салатата и дресинга.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта