Регистрация

Варено телешко с лук, домати и подправки

Варено телешко с лук, домати и подправки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 12095

Задушено телешко в доматен сос с лук, чесън и дафинов лист.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800-900 г телешко месо
  • 3 големи глави лук
  • 4 с.л. олио
  • вода
  • 70 мл доматен концентрат
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 с.л. чесън на прах
  • 1 с.л. оцет
  • 1 с.л. захар
  • сол и пипер на вкус
  • дафинов лист

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо нарежете на големи хапки. Лука - на полумесеци.

2. Сипете олиото в тенджера, сгорещете на средна степен и изсипете вътре лука. Гответе 5 минути при периодично бъркане. Добавете месото и гответе и бъркайте още 8 минути.

3. Залейте с вряла вода колкото да покрие продуктите. Изчакайте да кипне, отпенете, намалете огъня и сложете капак. Оставете да се готви 1 час.

4. Размийте доматената паста в част от бульона на готвенето и я изсипете в тенджерата. Добавете червения пипер, чесъна, оцета, захарта, сол и пипер на вкус, разбъркайте добре и захлупете за 30 минути.

5. Добавете дафинови листа и отново сложете капак. След още 30 минути ястието е готово.

6. Можете да поденсете с бял ориз или картофено пюре, в което да се попие апетитният сос на готвенето. Ако сосът ви е твърде много, не го сервирайте целия.

 

Източник: YouTube/Вкусни идеи от Натали

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2:20 часа

Рейтинг и коментари (109)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 3
  2. скат
  3. s
  4. сезон
  5. или
  6. й
  7. b
  8. a>
  9. лъска
  10. a

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта