Регистрация

Ароматен хлебен пудинг

Ароматен хлебен пудинг
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2674

Хрупкави франзелени кубчета, запечатани под микс от зеленчуци и разтопен кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 франзела, нарязана на кубчета от по 2 см.
  • 1/4 ч. ч. зехтин
  • 4 ч. л. розмарин или мащерка, нарязана ситно
  • 2 яйца
  • 1 ч. ч. бульон (по избор)
  • 2 ч. ч. прясно мляко
  • 400 г консерва сърцевини от артишок, отцедени и нарязани ситно
  • 300-400 г спанак (ако е замразен, размразете и отстранете водата, ако е пресен, задушете на слаб огън)
  • 2 кралски печурки (или 6 обикновени печурки), без пънчето, нарязани ситно
  • 100 г обикновени гъби, без пънчетата, нарязани ситно
  • 3 стръка зелен лук, нарязан ситно
  • 2 малки глави лук шалот, нарязани ситно
  • ½ ч. ч. сушени домати, нарязани ситно
  • сол, пипер
  • 2 ч. л. риган (или друга любима ваша подправка)
  • 110-120 г настърган кашкавал Грюер (или друг кашкавал по ваш вкус)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 190 С и намажете с мазнина дъното на йенска тенджера.

2. Изсипете в купа франзелените кубчета, зехтина, розмарина и разбъркайте добре.

3. Прехвърлете хлебчетата в тавичка и поръсете със сол и пипер. Запечете докато станат хрупкави и златисти, като от време на време разбърквате – около 15 до 20 минути.

4. Върнете запечените кубчета в същата голяма купа (Франзелените хапки трябва непременно да са хрупкави, в противен случай после ще се разкашкат)

5. В друга купа разбъркайте яйцата с бульона, млякото, артишока, спанака, гъбите, лука, сушените домати, солта, пипера и ригана.

6. Изсипете така смесените мокри съставки върху хлебчетата и оставете 10-15 минути, за да попият кубчетата малко от влагата.

7. Прехвърлете в йенската тенджера и наръсете с настъргания кашкавал.

8. Печете 45-60 минути докато горната част стане златиста и хрупкава, а течността се е поизпарила.

9. Оставете да се поохлади за 10 минутки и сервирайте!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.40 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта