Регистрация

Пица от хляб с яйца, колбас и кашкавал

Пица от хляб с яйца, колбас и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 238

Панирани филии с покривка за пица. Пица от филии с кашкавал и колбас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г твърдо сирене - кашкавал, гауда, моцарела за пици, ементал, чедър
  • парче праз лук по желание
  • листа копър и/или магданоз
  • 1 домат
  • 4 яйца
  • 150 мл мляко
  • сол и пипер
  • 4 филии хляб
  • 2 с.л. олио
  • 50 мл доматен сос
  • 50 г колбас от вид по избор - пеперони, чоризо, бекон, шунка, луканка или друго по избор

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте избраното от вас сирене, разрежете домата на половинки и след това всяка - на полумесеци. Наситнете си празия лук, ако ще слагате. Нарежете и колбаса на слайсове или кръгчета.

2. В купа разбийте яйцата с млякото, сол и пипер. Изберете си филийки така, че да могат да се съберат в тигана, ако трябва разполовете някои от тях.

3. Сипете мазнината в тиган с незалепващо покритие и намажете по дъното с четка. Пуснете на умерен огън и през това време топвайте двустранно всяка филийка в млечната смес и редете в тигана. Може да се допират, но не и да се застъпват. Когато ги подредите, залейте с останалата млечна смес. Сложете капак и оставете да се готви на умерен огън 5 минути.

4. Сложете чиния на мястото на капака и с нейна помощ обърнете съдържанието на тигана и го върнете с горната страна надолу.

5. Намажете с доматен сос, поръсете празия лук, след него половината сирене, после подредете колбас, след това домати и на финала поръсете с останалото сирене. Намалете на слаб огън, сложете капака отново и оставете да се готви за 6 минути.

6. През това време наситнете листата копър и/или магданоз. Поръсете готовата пица с тях и поднесете.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта