Регистрация

Гъби със зеленчуци и бяло вино

Гъби със зеленчуци и бяло вино
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1140

Задушени гъби с масло и бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г гъби печурки
  • 50 г масло
  • 100 мл бяло вино
  • 2 с.л. олио
  • 2 глави лук
  • 12-16 чери домата
  • 3 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • пресен магданоз

Начин на приготяне:

1. Почистете гъбите и ги нарежете на половинки или четвъртинки според големината.

2. Лука обелете и нарежете на тънки полумесеци.

3. Чесъна наситнете.

4. Сгорещете олиото в тиган, запържете в него лука докато стане прозрачен и добавете гъбите и маслото. Гответе докато пуснат вода и след това налейте виното. Първо захлупете с капак и оставете на умерен огън за 5 мин. После махнете капака и гответе докато виното изври.

5. Добавете чесъна и нарязаните на половинки или четвъртинки чери доматчета. Махнете от котлона.

6. Подправете със сол и пипер и поръсете с магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта