Яхния с продуктите за лазаня в тенджера
Яхния с кори за лазаня в доматен сос с кайма, моцарела, лук и извара/рикота.
Необходими продукти:
- 1 голяма лава лук
 - 4 с.л. олио
 - 4 скилидки чесън
 - 400 г кайма
 - 1,5 ч.л. сол
 - 1/2 ч.л. млян черен пипер
 - 500 мл консерва смлени домати
 - 400 мл консерва домати на кубчета в доматен сос
 - 1 с.л. сух риган
 - 160 г кори за лазаня (може и друг вид паста по избор)
 - 200 г извара или рикота
 - 150-200 г моцарела (не от сухата)
 - листа пресен босилек
 
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука. Сгорещете олиото на умерен огън в тенджера и изсипете лука. Разбъркайте и добавете намачкания или пресиран чесън. Размешайте и гответе 3-4 минути.
2. Прибавете каймата и рохкайте докато се разпадне на трохи. Залейте с доматения сос и доматите от консерва. Размешайте, оставете да кипне и изчакайте 5-6 минути.
3. Овкусете със солта, пипера и ригана. Натрошете на по 4-5 парчета всяка от корите за лазаня директно в тенджерата. Размешайте и оставете за 10 минути.
4. Добавете извара или рикота и бъркайте докато се разпадне в соса. Подредете отгоре нарязаната на шайби моцарела и сложете капак за 5-6 минути докато се разтопи.
5. Махнете от котлона и разпределете в порции. Поднесете с листа босилек.
Източник: YouTube/Essen Rezepte



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ