Регистрация

Лесни макарони с кренвирши на тиган

Лесни макарони с кренвирши на тиган
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 576

Солени макарони с наденица и зеленчуци в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 1/2 глава лук (около 50 грама)
  • 120 г сладка чушка (половин-една чушка - зависи от размера)
  • 120 г стебла целина (селъри)
  • 400 мл консерва домати в доматено пюре
  • сол и пипер на вкус
  • 200 г макарони или друга дребна паста от вид по избор
  • 400 мл вода
  • 300 г кренвирши или наденички (готови за консумация)
  • 1 ч.л. сладък пипер
  • листенца пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, целината нарежете на тънки напречни кръгчета, а чушката - на малки кубчета. Избраният от вас колбас нарежете на колелца с дебелина около 1,5 см.

2. Сгорещете олито в голям и дълбок тиган или тенджера с незалепващо покритие. Изсипете вътре лука и гответе три минути.

3. Добавет целината, гответе още 2 минути, след това и чушката и гответе минута.

4. Залейте с консервата домати и добавете сол и пипер на вкус. Кипнете и оставете да покъкри под капак за 3-4 минути.

5. Прибавете пастата, залейте с водата и оставете да се готви под капак според указанията на опаковката.

6. Прибавете кренвиршите (или наденицата) и оставете под капак на слаб огън за 3 минути.

7. Поръсете с наситнен магданоз и разбъркайте. Махнете от огъня и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта