Регистрация

Скоунс - чаени бисквити със сметана



Скоунс - чаени бисквити със сметана
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2368

Английски сладки за следобедна закуска.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Английската следобедна закуска е пословична в цял свят. Била традиционното пиене на чай със сладкиши или пък модернизираната чаша с кафе в 17:00 часа, придружена от задължителните бисквитки, това е навик на цяла нация, успяла да превърне делничната си привичка за следобедно прихапване в символ на своя бит. Затова и рецептите за английски бисквити и сладки са така ценни - те ни дават шанс да вкусим от живота на едно различно общество, умеещо да се поглези докато пийва топлата си чаша с ободрителна течност. Именно такава рецепта ни дава кулинарната влогърка Милена, която показва как се правят скоунс - традиционни английски бисквити или хлебчета, които често се поднасят с масло и мармалад в компанията на чай или кафе.

Първо си пресяваме брашното и го смесваме с щипка сол и размекнатото на стайна температура масло. После превръщаме съдържанието на купата в маслени трохи, а чак след това добавяме пудра захарта и млякото. Сега вече можем да замесим хубаво тесто без набухватели. Тяхната липса няма да попречи на въздушната текстура на десертчетата, а само ще ги направи по-здравословни. Тестото се разстила на плот и с чаша или формичка се изрязват сладките. После се подреждат в тава, застлана с хартия за печене и според Милена се готвят 15 минути на 220 градуса. Ако сте правили сладки у дома си, знаете, че неминуемо ще изгорят при такава термична обработка, затова по-добре не рискувайте, а загрейте фурната на 180 градуса и следете внимателно бисквитите след 10-тата минута.

Извадените бисквити трябва да се охладят, а през това време имате възможност да разбиете сметаната на пяна, да я приберете в пош и да ги нашарите. Върху нея се покапва с мармалад по избор. Можете да използвате и сметана от флакон, но знайте, че до половин час тя ще спихне, така че сладките трябва да се хапват бързо.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Елена
  2. япония
  3. 200
  4. 808
  5. черен пипер
  6. тра
  7. 50
  8. 30
  9. 400

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта