Регистрация

Жарени гъби със сметана и кашкавал

Жарени гъби със сметана и кашкавал
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 568

Печени гъби в сметана с коричка от кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г дребни пресни и свежи гъби (най-добре става с малки печурки)
  • 1 голяма или 2 малки глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. олио
  • 200 мл сметана
  • 200 г кашкавал
  • сол и пипер на вкус
  • магданоз по желание

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете тиган с незалепващо покритие без да слагате мазнина в него.

2. Гъбите измийте и почистете. Ако са прекалено големи, нарежете на едри кубчета. Ако са по-малки, оставете цели.

3. Жарете в тигана от всички страни докато хванат коричка, но не трябва да започват да пускат вода. Прехвърлете в малка тавичка с високи бордове.

4. Овкусете със сол и пипер и добавете намачкания на паста чесън. Разбъркайте.

5. Лука наситнете и запържете в олиото докато леко започне да става златен. Прехвърлете при гъбите, разбъркайте отново и залейте със сметаната.

6. Рендосайте половината кашкавал отгоре и пуснете да се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса за 15-тина минути.

7. Рендосайте останалия кашкавал и наситнете магданоз. Веднага след изваждане от фурната поръсете с кашкавала и магданоза ястието. Сервирайте докато е топло.

Източик: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта