Бирено пиле със сметана
Често ви остава бира след гости? Това е една вкусна рецепта за използването й. Апетитно пилешко филе с топено сирене, сметана и бира.
Необходими продукти:
- пилешко бон филе
 - 200 мл бира
 - сол и черен пипер
 - къри
 - джиндифил
 - топено сирене
 - сметана
 
Начин на приготвяне:
В дълбока купа изсипвате бирата и 100 мл вода, добавяте подправките на вкус и пилешкото бонфиле, нарязано на жулиени. Оставяте да преседи в тази марината поне 4-5 часа, най-добре е едно денонощие. Затопляте лок тиганче с малко мазнина и първо запържвате изцеденото от маринатата пиле докато хване коричка. След това добавяте маринатата за сос, а когато заври, слагате топеното сирене (поне 2-3 парчета) и изчаквате да се разтопи. Накрая 5 минути преди да свалите от огъня, добавяте 200 мл. сметана за готвене. Сервирате с гарнитура от пюре или пържени картофи.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ