Регистрация

Професионално приготвяне на шкембе чорба



Професионално приготвяне на шкембе чорба
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 40116

Професионално направена супа със шкембе и мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

    Един от символите на родната кухня е традиционната шкембе чорба. Ето едно видео, което разкрива как се прави българската супа по оригинална рецепта. Толкова е лесно и вкусно, че изкушава всеки любител на родните рецепти да запретне ръкави и да сготви едно апетитно класическо шкембе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (40)

5 отлична
27
4 мн. добре
9
3 става
5
2 едвам
10
1 трагедия
41
Средна оценка
става
Коментирай
anonymous27-12-2014
Брашното е излишно тогава, когато шкембето се вари с кости, които чрез желето си, дават плътност на бульона. Когато няма кости обаче се слага брашно. Защото шкембе чорбата не трябва да е гола вода, а точно това ще стане \"с излишното брашно\". Рецептата си е супер и макар да има някои разлики с моя начин на приготвяне, не ми пречи да направя шкембе чорбата и по този начин. А това, че без брашно ставало по-вкусно е доста съмнително твърдение.
anonymous01-02-2014
А защо пък трябва с брашно да се готви? По-хубаво става когато си свариш шкембето и в готовия бульон и месото, сипеш млякото и после се прави запръжка от олио с червен пипер и се изсипва в шкембето и готово.Брашното е излишно много по-вкусно става без него.
Виж всички коментари (40) »

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ги
  2. са
  3. кус
  4. ПИЛЕ
  5. калкан
  6. лук
  7. Яйца
  8. 30
  9. АНИ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта