Регистрация

Супа със шкембе и чесън по турски



Супа със шкембе и чесън по турски
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 4663

Различна шкембе чорба без мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.05.2016

Оказва се, че и в турската национална кухня има рецепта за шкембе чорба, която обаче се различава от познатия ни народен еквивалент. Тук бульона на супата не е на млечна основа, а се прави с брашно и жълтъци. Останалото е почти същото - шкембето се поднася със запръжка от червен пипер и сос от намачкан чесън в оцет. Ако сте фенове на шкембе чорбата, нищо не пречи да я опитате и в този вариант.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта