Регистрация

Яхния с телешки джолан



Яхния с телешки джолан
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1602

Телешко в червеноок сос с кафе и моркови, картофи и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 15.12.2017

Телешка яхния - едно сгряващо ястие против законите на разделното хранене, което обаче засища така добре, създава семейна атмосфера на трапезата и носи духа на старата българска кухня. Така че не си заслужава да се вслушваме в "лошите" съвети на модените диетолози, вместо да се насладим на питателна семейна манджичка, която Лора и Стоян правят една идея по-странна.

За да е желирнанко и профирно, готвачите се спират на месо от телешки джолан. То се нарязва на мръвки, оввкусява се със сол и пипер, поръсва се обилно с брашно и се пържи на няколко пъти в сгорещено олио от всички страни. Вади се и се заделя, а в мазнината от пърженето се изсипват наситнен лук, чесън и бекон, нарязан на кубчета. След като лукът избледнее до прозрачност, в тенджерата се налива кафе, горчица и зеленчуков бульон. Връщат се месата и се овкусява със сол, пипер, мащерка и дафинов лист. Залива се с телешки бульон и се оставя да къкри за 4 часа.

След това в тенджерата се добавят картофи, моркови и пащърнак нарязани на едро и ястието се готви до омекване на зеленчуците. Сервира се в компанията на мек хляб за топкане на сос червено око и с поръска от наситнен магданоз за повече свежест и красота.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта