Регистрация

Телешки език със зеленчуци



Телешки език със зеленчуци
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1506

Яхния от телешки език в доматен сос с целина и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 19.06.2018

Вкусна яхния с телешко и зеленчуци готвят Лора и Стоян, като правят манджа от телешки език в доматен сос с маслини, бяло вино, лук и целина. Получава се апетитно топло основно, което можете да поднесете с картофено пюре, варен ориз или любимия хляб за топкане.

Първо трябва да се свари телешкия език. Сложете го да ври в компанията на скилидки чесън, парче лук, дафинов лист и морков. Не солете. Тъй като трябва да се обели докато е още топъл, а готвенето му отнема около час, можете да се захванете с останалата част от направата на ястието, за да не губите време.

Маслините се рзполовяват, лука се реже на полумесеци, целината - на неголеми парчета, а чесъна и мащерката се наситняват. В тенджера се сгорещява зехтин и в него се запържват лука, целината и чесъна. След това се налива бяло вино, добавя се сол и се оставя докато алкохолът се редуцира. Следва добавка от брашно, доматен концентрат и маслините. Бърка се докато брашното се разпредели в ястието без да остават бучки. Налива се от бульона от варенето на езика. Прибавят се доматите, половината от мащерката, сол и пипер на вкус. Оставя се да къкри под капак на слаб огън за 20-тина минути.

През това време готовият език се обелва и нарязва на кубчета. Ако правите картофено пюре, можете вече да намачкате картофите с малко зехтин, сол и мащерка. Кубчетата език влизат в ястието, готви се още малко и се сервира с пюрето и хляб по желание.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта