Регистрация

Яхния от агнешки бут със зеленчуци и вино

Яхния от агнешки бут със зеленчуци и вино
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 934

Агнешки крачета със зеленчуци, бяло вино и розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 агнешки бут или 6 агнешки крачета
  • 6 с.л. олио
  • 2-3 моркова
  • 1 глава лук
  • 4 стебла целина
  • 4-6 скилидки чесън
  • стръкчета розмарин
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 375 мл бяло вино
  • 2 л пилешки бульон
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Обтрийте агнешкото със сол и пипер.

2. Сгорещете олиото в много голям тиган и запечатайте месото от всички страни докато се запържи така, че да има апетитна и хрупкава коричка. Ще отнеме 15-тина минути. След това извадете месото да почака реда си.

3. В тигана от пърженето му запържете лука, след 2-3 минути готвене на умерен огън добавете морковите и наситнения чесън. След още толкова добавете целината и розмарина, пак след няколко минути добавете и доматената паста. Щом закъкри, налейте виното и оставете да заври.

4. Махнете от огъня, овкусете със сол и пипер и излейте в голяма тава. Налейте и бульона и разбъркайте. Сложете отгоре агнешкото и завийте хубаво с фолио, за да може да се задуши. Бутнете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 2 часа. След това можете да разгърнете, за да се запече.

5. Сервирайте месото със зеленчуците и соса като яхния. Поднесете си и хлебче за топкане.

 

Източник: lozhka.su

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта